Annons
Nyheter

Barnskötare häktad för barnsexbrott

Den skånske barnskötare som misstänks för sexbrott mot två barn häktades på fredagen av Helsingborgs tingsrätt. Samtidigt har tre nya anmälningar om sexuella övergrepp gjorts till polisen från föräldrar till barn på den förskola där mannen arbetat.
Nyheter • Publicerad 28 november 2003

Kammaråklagare Bo Norrman säger till Helsingborgs Dagblads nätupplaga att anmälningarna är vaga, men att de ska utredas. Barnskötaren, som också är politiker, häktades på sannolika skäl misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig vid flera tillfällen under 2003, och sexuellt ofredande vid två tillfällen under 2002-2003. Han är också misstänkt för barnpornografibrott efter fynd i hans dator. Mannen arbetar på en föreningsdriven förskola och hämtades till förhör i måndags. Han anhölls därefter misstänkt för att ha förgripit sig på två småflickor som han suttit barnvakt hos. Mannen har arbetat som barnskötare på förskolan i snart tre år. Då han anställdes fick han lämna utdrag ur kriminalregistret. Oavsett om han kommer att åtalas eller inte får han inte komma tillbaka till arbetsplatsen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons