Annons
Nyheter

Bärgning av olycksplanet dröjer

Bärgningen av det olycksdrabbade planet utanför Smygehamn drar ut på tiden. Det konstaterar man på Kustbevakningen i Karlskrona.
Nyheter • Publicerad 24 oktober 2006
Kustbevakningen håller på att utrusta Kbv 202, här vid kaj i Trelleborg, med extra ankare för öka fartygets stabiltet vid sjöhävning. Bild: Claes Nyberg
Kustbevakningen håller på att utrusta Kbv 202, här vid kaj i Trelleborg, med extra ankare för öka fartygets stabiltet vid sjöhävning. Bild: Claes NybergFoto: 

– Vädret lär hålla hålla i sig ett par dygn och ökar till styv kuling redan under tisdagen, säger Jörgen Larsson vakthavande befäl vid Kustbevakningen i Karlskrona.

Kustbevakningen använder sitt fartyg, Kbv 202, som plattform för det dykföretag som fått uppdraget att bärga de kroppar som finns i det förolyckade sportplanet.

Annons

Planet störtade av okänd anledning förra måndagen i havet 27 kilometer söder om Smygehamn. Resterna av flygkroppen ligger på 42 meters djup. För att genomfra dykningar på ett säkert sätt krävs att vädret är betydligt lugnare än vad som nu varit fallet. På Kustbevakningen räknar man med att det kommer att dröja flera dagar innan vädret stabiliserats så att dykare kan göra ett nytt försök.

Sportplanet var ungefär ett år gammalt och på väg från Österrike till Borås. Planet försvann plötsligt från radarskärmarna i samband med inflygning till Sturups flygplats. Tre personer omkom vid olyckan.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons