Nyheter

Bara kranbenen kvar

Nu återstår bara de två nakna kranben av Kockumskranen i Malmö. Tvärbalken är nerhissad. Nu väntar det förberedande arbetet för att frakta balken till Sydkorea.
Nyheter • Publicerad 2 augusti 2002

Under torsdagen firades tvärbalken ner de återstående 25 metrarna. När balken hängde fem meter ovan mark togs de två gula lyftoken bort. Lyftoken har hängt i vajrar som varit upp till 130 meter långa, skriver Sydsvensknas nätupplaga. Vajrarna har i sin tur varit förankrade i två orangefärgade trallor som har kunnat vandrat över balken. Trallorna har suttit både under och över själva tvärbalken. Den undre trallan väntar nu på att tas bort. Det sker i dag eller i morgon. - Det är svårt att veta hur lång tid det tar att får bort den, säger Lennart Ottosson, vd för Dockan exploatering AB till tidningen. Det beror på hur många bultar det är att ta loss.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.