Annons
Nyheter

Bantarens guide till partyöverlevnad

Nyheter • Publicerad 18 november 2005
Foto: 

Popcorn på bion. Ostbricka hos grannarna. Öl after-work och sju sorters kakor hos svärmor. I goda vänners lag ses bantaren som allmänt villebråd. Till varje pris ska du trugas, att tacka nej till dessert är en festernas dödssynd. Nöden har ingen lag. Du behöver en fungerande kalastaktik. Använd mina välbeprövade tricks så slipper du bli känd som partyterrorist!

Håll i en öl. Ta gärna för dig av vin och sprit så länge du blott håller i glaset. Ta en lämplig flaska i din hand, men bjud blomkrukan i fönstret på ett rus och avstå själv. Du ger då skenet av att njuta en öl, men slipper förstöra figuren! Alkohol slår levern i knockout och då stängs fettförbränningen av. Och detta i flera dagar!

Annons

Konversera mera. En tom tallrik fångar uppmärksamhet. Varför äter inte du av det goda? Försöker du hålla igen? Om du blir besvärad av alla frågor, prata nonstop så ingen annan får en syl i vädret! Folk har en förkärlek till att tröska sina bedrövelser, men att höra på tjatet är det få som vill. Utnyttja det till fullo genom att lyssna och ge goda råd. Då ska du se att ingen bryr sig om vad du låter bli att stoppa i munnen.

Skaffa några allergier. Den som är allergisk mot gluten och ägg har det inte lätt. Flertalet feta och lyxiga anrättningar går av naturliga skäl bort. För bantaren blir detta ett säkert vapen. Klura ut bjudmatens huvudingrediens och utveckla därefter en lämplig överkänslighet. Simulera mjölkallergi så undgår du enkelt en fruktad friterad camembert!

Plocka med omsorg. Det finns alltid något du kan äta utan att förstöra din formsatsning. Spana in garnityren. På den gräddiga gratängen ligger det säkert en liten grönsak, ta den! En välutrustad ostbricka har söta vindruvor så missa inte dem! Om någon månad gör julmaten entré och då sätts din karaktär på prov. Tyvärr tar inte fettcellerna semester och de ser verkligen fram emot att bekanta sig med korv, risgrynsgröt och knubbiga köttbullar! Håll dem kort så slipper du se ut som julgrisen långt in på det nya året.

Avslöja charmören. Vänj dig vid att få komplimanger för din snygga figur. Ta åt dig och njut! När du går ner i vikt kan vännerna bli avundsjuka. Nu ser de ju fetare ut! Du måste deschiffrera komplimangerna. Vad menar de egentligen?

Liten vokabulär

Komplimang: "Vad smal du har blivit! Nu kan du ju unna dig en kaka!"

Betydelse: "Sluta banta, JAG framstår ju som tjockare nu!"

Komplimang: "Nu får du inte bli smalare, då ser du mager ut"

Betydelse: "Jäklar vilka resultat du har fått! Vad sur jag blir".

Kommentar: " du kommer aldrig att hålla uppe din nya hälsostil. Snart är du som vanligt igen"

Annons

Betydelse: " Eftersom jag inte klarar det själv så ska inte du göra det heller"

Kommentar: " Du har blivit så tråkig sedan du började banta"

Betydelse: " det är inte roligt att äta tårta på eftermiddagen ensam. Jag vill inte bli fet på egen hand".

Se så lätt du kan komma undan med skinnet i behåll! Om du vill så kan du!

Hörs nästa vecka,

Pauline

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons