Annons
Nyheter

Bankbox sprängd i Skanör

(Uppdaterad 13.48). Ännu har inte polisen fått tag i attentatsmännen som sprängde en minutenautomat på Bäckatorget i Skanör natten mot torsdag.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2002

BILD: CLAES NYBERG

- Den tekniska undersökningen av platsen är klar och den visar att man har överladdat, det vill säga använt för mycket sprängämne, säger Tony Pallon, spaningsledare på Länskriminalen i Malmö.

Annons

Förövarna kom inte över några pengar men orsakade stor skadegörelse med sin överdoserade och missriktade sprängning.

Flyktbilen, som är stulen i Malmö, anträffades av polisen under torsdagen någon kilometer från platsen. Där har förövarna antagligen bytt bil. Polisens tekniker undersöker flyktbilen för att fastställa ytterligare spår.

Det var en granne som larmade polisen vid 01.30-tiden på torsdagen efter att ha hört en kraftig explosion. Polisen talade under dagen bland annat grannen och ett vittne, men någon attentatsman hade ännu inte gripits på torsdag eftermiddag.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons