Annons
Nyheter

Bandidosanhängare gripen efter hot

(Uppdaterad 18.30) En 36-årig man med kopplingar till det kriminella MC-gänget Bandidos greps på tisdagen i ett villakvarter i Sjöbo sedan han hotat en kvinna och en man. Efter förhör med mannen släpptes han vid halv fem-tiden på eftermiddagen men misstanke om olaga hot kvarstår.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2008
Två enheter från piketen, fyra vanliga polisbilar och en civilbil deltog i insatsen mot den misstänkte mannen.
Två enheter från piketen, fyra vanliga polisbilar och en civilbil deltog i insatsen mot den misstänkte mannen.Foto: 

Polisen larmades vid 09.30-tiden till Sjöbo efter att en man som misstänktes vara knivbeväpnad hade försökt ta sig in i en bostad. Mannen var klädd i en supporttröja till Bandidos. Den 36-årige mannen är misstänkt för olaga hot.

Mannen har tidigare haft besöksförbud på den aktuella adressen, men det tidsbegränsade besöksförbudet ska nu, enligt polisen vara hävt. Det är oklart vari det uttalade hotet skulle ha bestått i. Det var en kvinna som ringde in och larmade polisen.

Annons

Polisen skickade förstärkning från Ystad och Trelleborg samt två enheter från piketstyrkan till platsen.

Förhör pågick med den 36-årige mannen under hela dagen. Han släpptes vid halv fem-tiden på eftermiddagen eftersom det ansågs som att han inte kan försvåra utredningen. Mannen är fortfarande misstänkt för olaga hot mot paret men förnekar brott.

Mannen har tidigare dömts för våldsbrott, bland annat dråp. Den senaste domen gällande bland annat olaga hot, grovt hemfridsbrott och vapenbrott föll i Ystads tingsrätt i början av mars.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons