Annons
Nyheter

Balkanmilitär hett spår i jakten på Tosselillarånaren

Mannen som rånade Tosselilla den 29 juli har deltagit i den militära utlandsmissionen på Balkan. Det är polisens huvudspår för närvarande.
Nyheter • Publicerad 19 april 2002

Anställda på Tosselilla kommer att få delta i en fotokonfrontation så snart militären skickat foton över de personer som tjänstgjort utomlands. - När konfrontationen kan äga rum är svårt att säga exakt, säger Stefan Sinteus, biträdande chef på kriminalsektionen vid ystadspolisen. Just nu för vi samtal med Swedint. Stefan Sinteus säger att det är den sammantagna bilden av alla vittnesmål som gör att spåret ska kontrolleras. Han understryker dock att polisen inte utesluter att rånaren kan ha fått tag på den karakteristiska Swebat-tröjan utan att ha varit tjänstgörande militär. Sedan rånet begicks har polisen säkrat spår på brottsplatsen. Kriminalteknikerna har tagit prover som Stefan Sinteus hoppas ska kunna ge rånarens DNA-profil. Polisen har även hittat rånarens kläder. Swebat-tröjan hade han slängt ifrån sig i Sjöbotrakten.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons