Nyheter

Bakläxa för Skånemejerier

De bjudresor som Skånemejerier bjöd sina kunder på går inte att dra av. Det har länsrätten kommit fram till i en färsk dom. Istället får Skånemejerier betala skattetillägg.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2002

Det var 1996 och 1997 som Skånemejerier bjöd drygt tvåhundra personer på resa till Island och Malta. Syftet med resan var att deltagarna skulle konferera. Under perioden arrangerade Skånemejerier dessutom flera olika golfrundor på hemmaplan. För att hamna på listan över golfevenmang och konferensresor krävdes det att man fanns bland mejeriets kunder. De konferens punkter som fanns i programmet var inte tillräckligt för att taxeringsmyndigheten skulle erkänna företagets avdrag i deklarationen. Men Skånemejerier gav sig inte och klagade till länsrätten. Något gehör fick man inte där. Länsrätten gjorde samman bedömning som skattemyndigheten. Resorna var alltså bara avdrigsgilla tillhälften. Det rapporterar Helsingborgs Dagblad. Skånemejeier blir nu eftertaxerad och får dessutom betala ett rejält skattetillägg. Men Skånemejerier har inga planer på att ändra sin policy på området. - Vi kommer säkerligen att göra andra sådana här resor framöver. Det är en integrerad del av våra kommersiella relationer med handeln, säger Skånemejeriers vd Rolf Bjerndell till tidningen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.