Annons
Nyheter

Bakläxa för Region Skåne

Kammarrätten i Göteborg har beslutat att inhibitionsbeslutet står fast mot Region Skånes upphandling av vård vid sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm.
Nyheter • Publicerad 18 juli 2002

Det är ett privat vårdföretag som anmält regionen för brott mot lagen av offentlig upphandling har fått rätt ännu en gång. Det rapporterar Svts nyhetsprogram Sydnytt. Det var när regionen valde att köpa vård av sjukhusbolagen i Ängelholm och Helsingborg utan att begära in anbud från andra företag som det aktuella företaget reagerade. I början av förra månaden tvingade därför länsrätten regionen att omedelbart avbryta upphandlingen i väntan på beslut om brott har begåtts. - Rättsläget är inte helt klart och jag utgår från att vi kommer att överklaga beslutet till regeringsrätten, säger regionrådet Carl Sonesson (m) till Sydnytt.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons