Annons
Nyheter

Bakgrund: "Osminkad sanning" sägs vara skämt

Skånepolisens ledning fick via en tidning upp ögonen för polismannens blogg i början av mars. Där beskrev han anmärkningsvärda händelser i sin jobbvardag. Han hävdade att han återgav den osminkade sanningen, som ingen vågar berätta om.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2010

Om en psykiskt instabil kvinna han mött i tjänsten skrev han: "Hon hade kåtslag". Han beskrev hur han skakat hand med en död man som hade hängt sig och hur kollegorna då skrattade. Han skrev också att det kändes "jävligt bra" att slå någon på käften.

Riksenheten för polismål har utrett om polismannen gjort sig skyldig till sexuellt ofredande, eftersom han påstått att han och en manlig kollega tryckt sina könsorgan mot inredningen i en polisbil som några kvinnliga kollegor skulle åka i.

Senare har han beklagat det som skett och hävdat att allt var påhittat och avsett som ett skämt. Han slipper åtal, men riskerar nu att bli av med jobbet.

Martin Strandberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons