Annons
Nyheter

Både åklagare och försvar överklagar i läkarmålet

Både åklagare och försvar överklagar våldtäktsdomen på tre och ett halvt års fängelse för en 53-årig plastikkirurg i Malmö. Läkaren går även till Högsta domstolen för att slippa häktning.
Nyheter • Publicerad 26 september 2007

I sitt överklagande till hovrätten skriver kammaråklagare Bo Albrektsson att våldtäkten bör betraktas som grov. Han yrkar på ett längre fängelsestraff.

Albrektsson vidhåller att läkaren försatt sin 23-åriga patient i en livshotande situation genom att ge henne narkosmedel på ett sätt som strider mot

Annons

säkerhetsföreskrifterna.

Läkaren begär genom sina advokat Mikael Nilsson att åtalet ogillas och att han blir frikänd, rapporterar Sydsvenskans nätupplaga.

Nilsson har tidigare också begärt att läkaren ska slippa att sitta häktad i väntan på rättegången i hovrätten. Någon flyktfara finns inte, argumenterar advokaten.

Hovrätten i Malmö sade nej till att upphäva häktningen, men det beslutet har överklagats till Högsta domstolen (HD). Överklagandet kom in dit i dag. HD ska nu först och främst avgöra frågan om prövningstillstånd. Om tillstånd beviljas

tar man därefter ställning i sakfrågan. Fall som gäller frihetsberövanden ska behandlas skyndsamt.

Läkaren fälldes i Malmö tingsrätt den 10 september för att

ha våldtagit patienten i samband med behandling.TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons