Nyheter

Babyboom på skånskt terrarium

På terrariet i Malmö spirar vårkänslorna. "Vi är inne i en period av ungar som föds och ägg som kläcks", säger Frank Madsen, föreståndare för Malmö reptilcenter.
Nyheter • Publicerad 15 april 2008
Fru Svea Nilsson, en dödskalleapa av samma sort som Pippi Långstrumps Herr Nilsson, födde en liten unge natten mellan fredag och lördag i Terrariet i Folkets Park. Bild: Scanpix
Fru Svea Nilsson, en dödskalleapa av samma sort som Pippi Långstrumps Herr Nilsson, födde en liten unge natten mellan fredag och lördag i Terrariet i Folkets Park. Bild: ScanpixFoto: 

I fredags natt kom en liten dödskalleapa till världen och sitter nu tryggt på sin mammas rygg. I Bennettkängururnas hägn tittar en unge försiktigt fram och de övriga nosar på den lilla nykomlingen. Om en månad ungefär kommer den att börja röra sig runt på marken. Bennettkängurun härstammar från södra Australien och Tasmanien och tål minus 15 grader utan att frysa.

- De skulle faktiskt kunna leva fritt i Sverige, säger Madsen.

I aphuset sitter också två små nykomlingar. De flygande hundarna, ett slags fladdermöss, har fått tillökning och ungarna klamrar sig fast i taket medan mamma och pappa flyger för att hämtar mat.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.