Annons
Nyheter

Åtalad för smuggling av 132000 doser dopningsmedel

Nyheter • Publicerad 31 mars 2005

En 44-årig Malmöbo försökte förklara sin import av stora mängder anabola steroider och preparat för ökad testosteronproduktion med sin egen dokumenterat dåliga spermakvalitet.

Men åklagaren tycker inte att förklaringen håller eftersom det handlar om 132000 doser dopningsmedel. Därför åtalas mannen för grovt smugglingsbrott, skriver Malmötidningarna. Ett av preparaten som fördes in skulle räcka till ett års förbrukning till 155 män, skriver Sydsvenskan.

Dopningsmedlet fanns med i en varucontainer från Egypten. Det upptäcktes av tullen i Göteborg som bytte ut kartongen med medlet mot en annan kartong. Sedan gick lasten vidare till mottagaren, 44-åringens bror. Inledningsvis var även brodern misstänkt för inblandning i smugglingen, men han har hävdat att han inte kände till kartongens innehåll. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons