Annons
Nyheter

Åtalad för mordbrand i egna bostaden

En 36-årig man, som misstänks för att ha satt eld på sitt eget radhus i skånska Åkarp, har åtalats i Malmö för grov mordbrand. Endast den misstänkte själv skadades i branden som anlades den 10 januari i år.
Nyheter • Publicerad 18 april 2013

En 36-årig man, som misstänks för att ha satt eld på sitt eget radhus i skånska Åkarp, åtalades på torsdagen i Malmö tingsrätt för grov mordbrand.

Branden anlades den 10 januari i år och ödelade hela bostaden. Innehavaren själv var den ende som kom till skada. Elden hotade dock att spridas till grannarna.

Misstankarna föll omedelbart på husägaren som anhölls samma dag men släpptes efter ett par dagar. Månaden därpå greps han på nytt, anhölls och häktades. Själv har han hävdat att han kidnappades av några utländska män, krävdes på pengar och att förövarna till slut brände ned huset.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons