Annons
Nyheter

Åtal för anlagd brand

Två män, 20 och 21 år gamla, åtalades på tisdagen för att ha anlagt branden som ödelade Sjöhusgården i Eslöv natten till den 10 juli i år.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2002

Sjöhusgården som ligger vid Trollsjön i centrala Eslöv var en korsvirkeslänga vars äldsta delar var byggda i början av 1800-talet. Huset ägdes av Eslövs kommun och var ett omtyckt utflykts- och nöjesställe. Den häftiga branden vållade skador för cirka två miljoner kronor. De två männen greps dagarna efter branden och har suttit häktade sedan dess. De åtalas för mordbrand. Tillsammans med två kamrater, 20 och 26 år, försökte männen samma natt enligt åtalet också att tända eld på en bensinmack i Eslöv. Det var dock bara uthälld bensin på asfalten framför pumparna som antändes. För den händelsen åtalas alla fyra för skadegörelse.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons