Annons
Nyheter

Anlagd brand skulle dölja mord

Från början såg det ut som en villabrand som följd av sängrökning. Offret var en 30-årig kvinna. Men nu avslöjar polisen att kvinnan föll offer för mord och att mördaren anlade branden för att sopa igen spåren.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2005

Rökdykare från Räddningstjänsten i Kristianstad hittade den livlösa kvinnan liggande på sängen på andra våningen i den brinnande villan i Öllsjö utanför Kristianstad i slutet av juni.

Den rättsmedicinska undersökningen visade visserligen att offret kvävts till döds men samtidigt att hon inte hade någon brandrök i lungorna.

Annons

Först nu " över sju månader efter det som måste ha varit ett mord " går polisen ut och berättar.

– Vi behöver hjälp av allmänheten och tror att det finns någon som vet vem som har gjort detta, säger spaningsledaren, kriminalkommissarie Curt Larsson, till Kristianstadsbladet.

Polisen vill också få in fler tips om iakttagelser av kvinnan under hennes sista timmar i livet.

Obducenten har inte hittat några tecken på akut sjukdom, några skador på kroppen eller främmande medel som skulle kunna förklara 30-åringens död. Något som har förbryllat är att hon inte hade några blödningar i ögonens bindehinnor vilket är normalt vid strypning eller kvävning.

Curt Larsson säger dock att det inte behöver bli några blödningar om kvävningen sker långsamt. Polisens teori är därför att någon har smugit sig fram till den sovande kvinnan, kvävt henne med en kudde och sedan satt eld på huset.

Enligt tidningen omfattar förundersökningen redan över tusen sidor. Fram till i dag har det hållits över 300 förhör med mer än hundra personer.

Fallet kommer att tas upp i TV3-programmet Efterlyst på torsdagskvällen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons