Annons
Nyheter

Andraplacering för näst vassaste kock

En god andraplacering blev det för kocken Franz Xaver Ziegerer i tävlingen Sveriges vassaste kock 2007.
Nyheter • Publicerad 19 september 2007

Efter att ha tagit hem segern de två senaste tävlingarna fick Allehandas Familjen-kock i går lämna ifrån sig guldpokalen.

- Jag är ganska nöjd ändå, säger Franz Xaver Ziegerer.

Annons

Och så fick jag ett fint pris bestående av en resa till Norge för att besöka fiskodlingar.

Finalen i Sveriges vassaste kock avgjordes igår i Stockholm för tredje året i rad. Tävlingen innehåller olika moment där kockarnas yrkesskicklighet sätts på prov.

De åtta finalisterna ska bland annat finhacka lök både snyggt och snabbt, filea och flå rödtungor och banka ut carpaccio. Det ingår även frågor om hygien och ekonomi. Den som förlorar varje moment åker ut. - Jag stupade i sista momentet där vi skulle laga pannkakor, berättar Franz Xaver Ziegerer. Ingredienserna stod framställda i skålar och jag trodde att saltet var socker och öste i säkert en och en halv matsked. Det blev väldigt salt. När jag upptäckte misstaget var det försent.

Och Labinot Kelmendi från Uddevalla stod som segrare i Sveriges vassaste kock 2007 .

- Kul att han vann, säger Franz Xaver Ziegerer. Det var riktigt bra motstånd.

Franz Xaver Ziegerer jobbar till vardags som kökschef på restaurang Årstiderna i Malmö. Dessutom delar han varje vecka med sig av sina kocktips i Allehandas bilaga Familjen.

Ta gärna del av Franz Xaver Ziegerers recept på:

www.ystadsallehanda.se/familjen

www.trelleborgsallehanda.se/familjenMarika Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons