Annons
Nyheter

Allt fler skolor kameraövervakas

Svenska skolor blir allt mer övervakade. Hittills i år har länsstyrelsen i Västra Götaland utfärdat fler tillstånd för att sätta upp övervakningskameror än under hela förra året, rapporterar Sveriges Radio Ekot. I Skåne har 13 skolor fått tillstånd hittills, vilket kan jämföras med 19 under hela förra året.
Nyheter • Publicerad 7 augusti 2008
Svenska skolor blir allt mer övervakade. Bild: ScanpixFoto: 

I en enkät från Datainspektionen tidigare i år, svarade en skola av fem att de hade satt upp kameror. För tre år sedan var siffran bara åtta procent.

De kameror som kräver tillstånd är kameror som sitter utomhus och övervakar till exempel skolgårdar. Ofta ges då bara tillstånd att filma under kvällar och nätter, för att förebygga skadegörelse. Inomhus krävs inte några tillstånd, men övervakningen får inte inkräkta på den personliga integriteten utan goda skäl.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons