Annons
Nyheter

Allehanda-journalist befinner sig i katastrofområdet

"Höga vågor i Thailand. Vi är i säkerhet". Detta meddelande nådde Allehanda-journalisten Fredrik Sjöstrands föräldrar på annandag jul, skickat som ett sms.
Nyheter • Publicerad 28 december 2004

– Han skickade sms:et på en lånad mobiltelefon. Troligen har de fått problem med sitt bagage, förmodligen är det borta, säger Nils Sjöstrand.

Fredrik Sjöstrand och hans sambo Eva Börjesson befinner sig i det katastrofdrabbade området, på ön Koh Libong som är den största ön i Trang-området, 45 kilometer från kusten.

Annons

De skulle vidare till Kambodja och Australien efter besöket i Thailand och väntades hem till Sverige först i maj månad.

Föräldrarna vet inte hur det blir nu.

Det viktigaste är beskedet att de tycks klarat sig oskadda.

– Förmodligen är bagaget borta. Fredrik skickade meddelandet på en mobiltelefon som han lånat. Vi har spårat dess ägare, en svensk från Göteborg, men får inget svar när vi ringer.

Fredriks pappa spekulerar nu i om Fredrik och Eva har kvar sitt bagage.

Om det gått förlorat, kommer de då hem? Kan de annars fortsätta resan?

Liksom för många andra i samma situation som Fredriks föräldrar har det varit olidliga timmar i väntan på livstecken och besked.

– Det är ju ingen charterresa utan de reser på egen hand. Å andra sidan är båda vana resenärer, berättar Fredriks pappa.

De talades vid på julafton och då var allt bra.

Senare i går eftermiddag fick föräldrarna ett mail från Fredrik.

Annons

Det innehöll ett kort meddelande om att Fredrik och Eva skulle ta nattåget till Bangkok.

Lars Jarlsbo

YSTAD
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons