Annons
Nyheter

"Alexandramannen" till attack mot åklagaren

Du kör ditt eget race, du är inte intresserad av vem Alexandra är. Den åtalade 30-åringen gick till attack mot kammaråklagare Ulrika Rogland när rättegången om en lång rad sexövergrepp mot tonårsflickor fortsatte på måndagen i Malmö tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2006

Enligt åklagaren har mannen opererat på internet under täcknamnet Alexandra och lockat mängder av flickor att ställa upp på sexbilder och på sexträffar med en man –30-åringen själv.

Flickorna trodde att de chattade med en kvinna och kände de sig därför trygga och gick med på mer än de skulle ha gjort annars, menar åklagaren. Att mannen är Alexandra är centralt för att visa att det handlar om systematisk, planerad brottslighet. Men 30-åringen hävdar i stället att Alexandra är en verklig person, som förmedlar sextjänster på nätet. När han förhördes på måndagsförmiddagen uppgav han att han träffat henne flera gånger, haft sex med henne och hjälpt henne med hennes dator.

Annons

– Jag kände igen henne från gymnasietiden i Umeå, berättade han också.

Att mängder av e-post och annan datortrafik i Alexandras namn påträffats i mannens egen dator förklarar han med att han kommit över hennes lösenord och därmed kunnat gå in både i hennes dator och på hennes e-postkonto och tanka över innehållet.

– Ett obehörigt intrång, förklarade han.

Diskussionen mellan honom och åklagaren blev i den delen mycket teknisk. Ulrika Rogland läste högt ur tidigare polisförhör med honom och försökte på så vis belägga att han undan för undan har ändrat och anpassat sina förklaringar. Men 30-åringen gick till motattack:

– I de första förhören ljög jag för inte bli misstänkt för koppleri, sedan har jag sagt samma sak, sade han och tillade att han erbjudit sig att leta fram Alexandra på nätet, men fått nej av Rogland.

Åklagaren var efter förhöret fortfarande övertygad om att mannen själv är Alexandra. De ledtrådar han lämnat om den påstådda kvinnan–bild, namn, möjlig hemort och skolbakgrund–har enligt Rogland kontrollerats utan resultat. (TT)

Peter Palmkvist

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons