Annons
Nyheter

Äldre syskonpar rånat i Nordöstskåne

Ett syskonpar, 75 och 78 år gamla, blev natten till onsdagen utsatta för ett rån i sitt hem i Sandåkra mellan Hässleholm och Sösdala. Efter att tjuvarna hade bakbundit paret och letat igenom huset försvann de efter tre kvart med bland annat en handväska innehållande 800 kronor.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2004

Det var klockan kvart i tre natten till onsdagen som tre maskerade rånare bröt sig in hos det äldre syskonparet. Paret vaknade när rånarna stod i deras sovrum. Männen bakband syskonen med tejp och tejpade också över deras munnar. Vid halvfyratiden på morgonen försvann rånarna från platsen. Först flera timmar senare lyckades kvinnan ta sig loss och larma en granne som i sin tur larmade polisen. Enligt polisens uppgifter ska rånarna inte ha sagt något under rånet. olisen var under onsdagen i Sandåkra för att knacka dörr och hitta eventuella vittnen. - Vi håller på med en utredning, det är det enda jag kan säga, uppger inre befäl hos polisen i Kristianstad, Jan Larsson. Syskonparet vårdas nu på lasarettet i Hässleholm. Text: Helle Larsen

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons