Nyheter

Äldre kvinna häktad för Malmöbränder

En 71-årig kvinna häktades på lördagen av Malmö tingsrätt misstänkt för att ha anlagt en varuhusbrand och en brand i en källare i fastigheten i Rosengård där hon bor. Hon kan ha legat bakom flera bränder på samma gata.
Nyheter • Publicerad 19 april 2008

Kvinnan greps och anhölls i onsdags kväll. De två bränder som hon misstänks ha anlagt inträffade den 10 april. Vid halv åttatiden uppstod en brand på en toalett på City Gross i Rosengårds Centrum.

 

– Det var en spridningsrisk och man vet aldrig vad som skulle kunnat hända, säger kammaråklagare Carl Renberg.

 

Något senare uppstod en brand i källaren till den lägenhet på Sjöblads väg där kvinnan bor. Branden släcktes och ingen människa skadades.

 

Kvinnan är synlig på en övervakningskamera som tagits på City Gross i samband med branden.

 

– Enlig min uppfattning är det mycket säker bevisning, säger Carl Renberg.

 

Den 71-åriga kvinnan häktades på sannolika skäl misstänkt för mordbrand i två fall. Enligt Renberg nekar kvinnan till allt.

 

Förra året ryckte räddningstjänsten ut på tolv larm om befarade bränder på Sjöblads väg. Hittills i år handlar det om tre utryckningar till gatan.

 

Carl Renberg är inte ordinarie förundersökningledare i mordbrandsutredningen och vill därför inte uttala sig om det finns anledning att misstänka kvinnan för de andra bränderna.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.