Annons
Nyheter

Akutvården i Ängelholm skärs ner

Den akuta operationsverksamheten vid Ängelholms sjukhus läggs ner om tre år. Det är enligt P4 Radio Malmöhus resultatet efter ett ännu så länge hemligstämplat beslut i beställarnämnden i nordvästra Skåne.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2002

Enligt lokalradion blir det kvar en akutmottagning som är öppen dagtid. Beslutet ska ha tagits i beställarnämnden i nordvästra Skåne i måndags. Men avtalen hemligstämplades och ska offentligöras först om två veckor. Akut sjuka, som tidigare har åkt till Ängelholm, ska enligt uppgift nu att åka till Helsingborgs lasarett. Det gäller till exempel trafikoffer och människor som drabbats av hjärtinfarkt. Helsingborgs lasarett får komplett akutverksamhet dygnet runt och blir ett traumasjukhus. Förändringarna ska ske successivt fram till 2004 då förändringen ska vara fullt genomförd. Det finns en bred politisk uppslutning bakom den här omstruktureringen av den nordvästskånska sjukvården.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons