Annons
Nyheter

Åklagaren överklagar knytnävsdom

Chefsåklagare Kristian Augustsson har beslutat överklaga den friande domen mot den polisman som slog en demonstrant i Malmö med knytnäven.
Nyheter • Publicerad 22 april 2002

- Slagets karaktär och de omständigheter som kommit fram gör att det bör bedömas som onödigt mycket våld, säger Augustsson till de skånska P4-kanalerna. Det var för drygt två veckor sedan som Malmö tingsrätt friade polismannen från två fall av misshandel. Båda händelserna utspelades sig under demonstrationen mot EU:s finansministermöte för ett år sedan. Den 35-årige piketpolisen från Stockholm förnekade länge att det var han som utdelade det uppmärksammade knytnävsslaget rakt i ansiktet på en ung demonstrant. Bevisningen mot honom var så stark att huvudfrågan under rättegången blev om slagen föll inom lagens råmärken. Tingsrätten ansåg i sin dom att polismannen inte använt mer våld än nöden kräver.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons