Nyheter

Åklagaren kräver hårdare straff

Även åklagaren, Magdalena Holmberg, är missnöjd med fängelsedomen mot den så kallade gryningspyromanen i Ystad. "Jag vill att han döms till ett längre fängelsestraff och att en längre tid av den villkorligt medgivna friheten ska förverkas", säger hon.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2009
Arkivbild: Kristina Eriksson
Arkivbild: Kristina ErikssonFoto: 

Magdalena Holmberg vill också att 45-åringen döms för hot mot tjänsteman i den del av målet som handlar om hotet mot övervakningsnämndens ledamöter. Skulle hovrätten komma fram till att gärningen ska bedömas som tingsrätten gjorde vill hon att brottet rubriceras som grovt.

Därmed har båda parter förklarat sig missnöjda med tingsrättsdomen från den 19 januari i år. Mannen dömdes då till fem månaders fängelse för narkotikabrott, stöld, hot mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman. Dessutom drogs ett antal veckor av på den villkorliga frigivningen. Ett villkorligt straff som utdömts efter att mannen avtjänat ett treårigt fängelsestraff för försök till mordbrand i Dalarna.

45-åringen begärde själv på måndagen att hovrätten ska underkänna åtalet för stöld och narkotikabrott. Dessutom vill han ha ett kortare fängelsestraff.

Åklagaren räknar inte med någon ny bevisning i målet, men har begärt ytterligare tid att utveckla sin talan.

45-åringen har tidigare suttit häktad misstänkt för att under 2008 ha anlagt ett flertal bränder i Simrishamn och Ystad. Han släpptes dock i brist på bevis.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.