Annons
Nyheter

Åklagaren: "Det viktigaste att han blev dömd"

Kammaråklagare Martin Bresman som yrkat på sju års fängelse var trots rabatten på ett år nöjd med att Malmö tingsrätt gått helt på åklagarsidans linje i bedömningen.
Nyheter • Publicerad 17 juli 2009

– Det viktigaste för oss är naturligtvis att han blev dömd. Vi hade yrkat på sju år, men tingsrätten valde att lägga sig lite mildare än vi, säger han till Sydsvenskan.

Han och kollegan, vice chefsåklagare Lars Olson, har ännu inte bestämt huruvida de ska överklaga domen till hovrätten.

Annons

– Jag har inte läst domen än, och det är något som man får fundera på när man tagit del av den och läst hur tingsrätten argumenterar. Sedan får vi också se hur Torgny Jönsson agerar.

Försvarsadvokat Jonas Carlssons ståndpunkt att det var för lindrigt och att ett, enligt honom, jämförbart mål i Stockholm gett fem års fängelse, håller Bresman inte med om.

– Man måste titta på andra omständigheter också. Hur förslaget bedrägeriet har varit, under vilken tidsperiod det pågått och hur enskilda personer har drabbats.

– I målet med Torgny Jönsson finns det en person som blivit fullständigt utblottad. Sånt ska också räknas in i påföljden, menar han.

Daniel Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons