Annons
Nyheter

88-åring vårdboendes död utreds

En utredning har inletts mot det vårdhem i Malmö där en 88-årig kvinna med andningssvårigheter fick vänta i tio dagar på att träffa en läkare. Det rapporterar SR Malmöhus.
Nyheter • Publicerad 8 april 2002

Kvinnan avled senare i lunginflammation och nu säger chefläkaren för primärvården i Skåne Urban Lantz att man bör undersöka om den ansvariga sjuksköterskan tog rätt beslut. Enligt enhetschefen för det aktuella vårdboendet har man en tid i veckan avsatt för att de boende ska få träffa läkare om det bedöms finnas behov av det. Den ansvariga sjuksköterskan på vårdboendet säger till P4 Radio Malmöhus att hon gjorde bedömningen att kvinnan inte behövde träffa läkare. Kvinnans barn fick trots flera påstötningar hos personalen inget gehör för sin oro. De har nu anmält vårdboendet till Malmö förtroendenämnd.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons