Annons
Nyheter

54-åring åtalas för Klippanmordet

Den 54-årige man, som erkänt det brutala mordet på en jämnårig manlig bekant i Söndraby öster om Klippan för två månader sedan, åtalades på fredagen vid tingsrätten i Helsingborg.
Nyheter • Publicerad 16 juli 2004

I chefsåklagare Jörgen Lindbergs stämningsansökan anklagas 54-åringen för att ha huggit och stuckit ihjäl sin bekant med en machete. - Allt i hans berättelse stämmer med den tekniska bevisning vi har, säger Jörgen Lindberg. Överfallet börjar med att 54-åringen tog sig in i offrets sängkammare och högg med macheten mot den sovande mannen. Därefter följer ett blodigt slagsmål som fortsatte genom hallen och vidare ut på gårdsplanen där den svårt sargade mannen till slut avlider. Den mördade mannen påträffades av sin bror utanför sin gård den 20 maj. Mordvapnet hittades senare i ett vattendrag i närheten av mordplatsen. Några dagar senare anhölls 54-åringen. I samband med häktningsförhandlingen erkände han mordet. Enligt mannens advokat var motivet svartsjuka eftersom båda männen varit intresserade av samma kvinna. - Det finns svartsjuka i botten. Men om det finns förhållanden eller ens fog för denna svartsjuka är egentligen oväsentligt, säger Lindberg. Efter erkännandet genomgick 54-åringen en liten psykiatrisk undersökning, så kallad paragraf sju-undersökning, vilken visade att han kan lida av en allvarlig psykisk störning. Därefter begärde tingsrätten en stor rättspsykiatrisk undersökning. - Jag har inte fått resultatet ännu. För vår del har den undersökningen bara betydelse för frågan om vilken påföljden blir, säger Jörgen Lindberg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons