Annons
Nyheter

54-årig man erkänner mord i Klippan

Mordet på en 54-årig man i Söndraby öster om Klippan i torsdags är uppklarat. En jämnårig bekant erkände vid häktningsförhandlingen och motivet tros vara svartsjuka.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2004

Den 54-årige mannen hittades död av sin bror på gårdsplanen till sin gård där han bodde ensam. Han hade utsatts för mycket grovt våld och larmet kom till polisen vid 20-tiden. Den 54-årige mannens bekant hämtades till förhör och anhölls natten till lördagen. Enligt de uppgifter som cirkulerat var de båda männen intresserade av samma kvinna och därmed skulle svartsjuka kunna ligga bakom mordet. En timme före häktningsförhandlingen vid Helsingborgs tingsrätt på tisdagen erkände den anhållne 54-åringen mordet för sin advokat Tom Peyron. "Jag kan säga att det rör sig om ett svartsjukemotiv, säger han till TT. Jag är helt övertygad om att erkännande är riktigt och det finns dessutom teknisk bevisning i mångfald." Helsingborgs tingsrätt häktade mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. Dessutom beslutade tingsrätten, på begäran av Tom Peyron, att mannen ska genomgå en paragraf sju-undersökning, det vill säga en liten sinnesundersökning. Den nu häktade mannen är inte tidigare känd av polisen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons