Annons
Nyheter

49-årig man fälld för Smålandsmord

En 49-årig man, som tillsammans med en 32-årig kamrat slog ihjäl en lantbrukare utanför Urshult i södra Småland i januari, dömdes på måndagen till nio års fängelse. Han fälldes av Växjö tingsrätt för bland annat dråp. Han utvisas även för all framtid.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2004

Mannens 32-årige kamrat dömdes redan i slutet av mars till fängelse i nio års fängelse för bland annat dråp. Domen mot 49-åringen har dröjt eftersom han har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Den visade dock att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning. Lantbrukaren hittades död i sitt hem och hade utsatts för kraftigt våld. De båda gärningsmännen greps senare utanför Helsingborg. Den 49-årige mannen har uppehållstillstånd i Sverige, men är internationellt efterlyst. Han har i före detta Jugoslavien dömts till 20 års fängelse för att ha anstiftat mord på sin svärmor 1987. Mannen rymde dock från fängelset när det bombades under kriget.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons