Annons
Nyheter

43-åring fick fem år för dråpförsök

En 42-årig man dömdes på tisdagen i Kristianstad till fem års fängelse för dråpförsök. Tingsrätten anser det klarlagt att mannen en lördagskväll i mitten på mars högg en kökskniv i bröstet på en jämngammal man och att hans avsikt varit att ta livet av mannen.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2003

Kökskniven trängde in djupt och punkterade ena lungan. 42-åringen fortsatte därefter att jaga mannen och göra utfall mot honom med kniven. Han hotade även att han tänkte döda honom. En nämndeman är inte fullständigt övertygad om att mannen utdelade knivhugget i syfte att döda. Han ville därför nöja sig med två års fängelse för grov misshandel och olaga hot. Tingsrätten tilldömde offret 110 300 kronor i skadestånd för bland annat kränkning. 42-åringen säger att han inte har något minne av händelsen. Den knivhuggne mannen hade kommit hem till paret i Nöbbelöv på eftermiddagen, lördagen den 15 mars. De festade, hade trevligt och spelade musik. Frampå kvällen överraskade mannen sin hustru och besökaren i ett rum på ovanvåningen. Han rusade genast ner och hämtade en kniv i köket. Offret säger att mannen gick fram till honom, stack en kökskniv i bröstet på honom och sedan alltså fortsatte att jaga honom med kniven. Tingsrätten har förståelse för att mannen reagerade kraftigt när han fick se sin fru tillsammans med den andre mannen. Rätten menar dock att händelseförloppet inte utvecklat sig snabbare än att han haft en viss tid till besinning. Därför döms han för försökt till dråp. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons