Annons
Nyheter

40 greps vid Irakdemonstration

Dansk polis grep på morgonen 40 demonstranter vid Köpenhamns flygplats i Kastrup. Över 50 aktivister hade samlats för att protestera mot utvisningen av brottsdömda irakier till hemlandet.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2008

Först greps 16 personer som blockerade incheckningsdisken till flygbolaget Lufthansa som väntades flyga en utvisad irakier till Bagdad via Frankfurt.

Demonstrationen beskrevs som högljudd men fredlig. Polisen placerade sig senare på tågperrongen under flygplatsterminalen och hindrade därigenom ytterligare demonstranter från att ta sig upp i själva byggnaden. Vid

Annons

den aktionen greps ytterligare 24 demonstranter för störande av ordning.

Lufthansaplanet kunde senare lyfta med irakiern ombord, skriver nyhetsbyrån Ritzau. Mannen tillhör en grupp på totalt elva irakier som dömts i Danmark för olika våldsbrott.

I förra veckan flögs två av dem till Bagdad. En av dem greps omedelbart vid ankomsten. Samtliga elva ska enligt polisen ha dömts för "allvarlig kriminalitet", minst en av dem för mord.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons