Annons
Nyheter

3G-modem krossar lådvinet

Gärna en sommar i hängmattan, men bara om jag får ta med mitt 3G-modem.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2009

Enligt Telias sommarundersökning sätter svensken sitt mobila bredband före boken, grillen och långt före lådvinet.

Tiden då semestern var en period då vi kopplade av från allt som hade med vardagen att göra är tydligen helt förbi. I Telias undersökning, där 2 200 personer tillfrågats, svarar 47 procent att datorn med internetuppkopplingen är prylen de helst tar med till sommarboendet. Boken håller ställningarna hyfsat med 42 procent. Sedan kommer grillen och 22 procent prioriterar lådvinet. Tv:n får till och med stryk av kubbspelet.

Annons

43 procent tycker att det skulle vara begränsande att vara utan internet under semestern och 8 procent skulle rent av bli stressade.

Svenskens behov av uppkoppling gör också att han/hon kan tänka sig att ta med datorn på en del ställen där den nog inte bör vara. 8 procent vill ha med den i poolen och åtskilliga vill också ha laptopen i bastun och badtunnan.

Men frågan är hur många som egentligen vill ha ständig uppkoppling. Ligger det inte en del status i svaret att man ständigt måste vara "online"? Och vilken betydelse har det att undersökningen är gjort via nätet?

- Det har säkert betydelse att det är en undersökning via e-post. Man kan alltid spekulera i om man säger vad man förväntas säga eller vad man verkligen tycker. Men vi ser att försäljningen av mobilt bredband ökar under sommaren och vi ser också att barnen och ungdomarna vill ha med internet på sommaren, säger Ulrika Steg, chef för mobila privatkunder på Telia.

Undersökningen visar också 72 procent av de tillfrågade kommer att vara lika mycket i Sverige som förra sommaren. 17 procent kommer att stanna i landet mer än de gjorde sommaren 2008.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons