Annons
Nyheter

35-åring misstänks för piratkopiering

På torsdagen slog polisen till mot en piratkopierare, som är bosatt i Gärsnäs. Det är en man i 35-årsåldern, och han hämtades till förhör hos polisen i Ystad.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2004

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för brott mot upphovsrätten. Efter förhör släpptes mannen sent på torsdagskvällen, men misstankarna mot honom står kvar. Det var en åklagare som på torsdagen beslutade att mannen skulle hämtas till förhör och att en husrannsakan skulle göras i mannens bostad. - Vissa beslag gjordes av datorutrustning, men för tillfället vet vi inte om det är filmer eller dataspel som mannen har kopierat, säger Magnus Wall, inre befäl vid polisen i Ystad. På torsdagskvällen förhördes Gärsnäsbon av den åklagare som leder förundersökningen. Efter förhören släpptes mannen samtidigt som utredningen mot honom fortsätter. Enligt polisen har mannen inte medgett att han gjort sig skyldig till piratkopiering. Polisen vill inte heller kommentera hur stor den verksamhet mannen misstänks syssla med är. Andra källor gör dock gällande att mannen är en känd piratkopierare.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons