Annons
Nyheter

25-åring kan ha hiv-smittat fler kvinnor

En 25-årig man, som i Kristianstad dömdes till fem års fängelse för att ha hiv-smittat två kvinnor, kan ha smittat tiotals andra. Det säger Hans Bertil Hansson, som är smittskyddsläkare i Skåne till SR Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 2 april 2002

Påståendet baseras, enligt radion, på erfarenheter från tidigare smittspårning. Då har det visat sig att män i den aktuella åldern har ett stort antal sexuella kontakter varje år. Mannen var intagen på den särskilda avdelningen för tvångsisolering på Danderyds sjukhus fram till rättegången i Kristianstads tingsrätt i februari. Tingsrätten dömde honom till fem års fängelse och ett skadestånd på 862.000 kronor till var och en av de 22-åriga kvinnorna. Kammaråklagare Bo Albrektsson i Kristianstad har överklagat domen. Enligt P4 Radio Kristianstad vill kammaråklagaren ha ett längre fängelsestraff och vill också att 25-åringen utvisas efter avtjänat straff. I nästa vecka kommer fallet upp i hovrätten.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons