Annons
Nyheter

24-åring åtalas för två knivdåd

På måndagen kom åtalet mot den 24-årige man som misstänks för två knivdåd i Kristianstad inom loppet av tre kvart, natten till söndagen den 8 december. Samtidigt åtalas en 22-årig man och en 23-årig kvinna för delaktighet i dådet på Allégatan.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2003

24-åringen nekar och säger att han kommer att prata först vid rättegången. Den andre mannen medger att han varit på plats, men nekar till brott. Kvinnan säger att hon varken kan erkänna eller förneka, eftersom hon inte minns händelserna. Den förste som råkade illa ut var en 23-årig man som ingrep och avstyrde ett bråk mellan sin flickvän och en annan tjej på Tivoligatan. Mannen blev attackerad av två manliga bekanta till den andra tjejen. Han lyckades först parera en spark från den ene mannen, men fick sedan ett knivstick i magen av den andre mannen. Bråkstakarna fortsatte mot Vilan. På Allégatan utanför Lindebergs gav de sig på en 38-årig man som just stigit av en nattbuss. Åklagaren hävdar att 22-åringen överöste mannen med slag och sparkar, även när han låg försvarslös på marken. 24-åringen gav mannen en spark och stack sedan en kniv fem gånger i hans rygg. Därefter sparkade den 23-åriga kvinnan, enligt åtalet, flera gånger på den liggande mannen. Männen sitter häktade i väntan på rättegången. Åklagarens bevisning består bland annat av ögonvittnen samt blod från offren på de misstänktas kläder. De misstänkta männen greps senare under natten av ett stort polispådrag med bland annat piketstyrkan från Malmö under en efterfest i en lägenhet på Vilan. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons