Nyheter

21-årig man begärs häktad efter dödsbrand i husvagn

En 21-årig man begärdes på tisdagen häktad misstänkt för att ha vållat branden i en husvagn på Lomma campingplats natten till lördagen då en man i 25-årsåldern omkom. Två av hans kamrater som också varit anhållna har släppts.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2005

De två frigivna är inte avförda från utredningen, men vice chefsåklagare Mats Ericsson har inte funnit tillräckliga skäl för att begära dem häktade.

Enligt utredningen råkade 21-åringen i slagsmål med den man som efter branden hittades död i husvagnen. 21-åringen flydde från platsen och greps senare i Lomma centrum någon timme efter branden. Den tekniska undersökningen av husvagnsresterna har inte givit några klara besked om hur branden startade.

– Den gav väldigt lite, säger vice chefsåklagare Mats Ericsson.

– Den rättskemiska undersökningen återstår och efter den kanske det klarnar.

Den 21-årige mannen är misstänkt för mordbrand, men också för missbruk av urkund och falsk tillvitelse. När han delgavs misstanke om att ha startat branden hade han en annan persons pass och uppgav fel identitet.

Samtliga inblandade är brittiska medborgare. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.