Annons
Nyheter

20-åring dömd till fängelse efter misshandel

En man i 20-årsåldern har dömts till fyra månaders fängelse efter att ha misshandlat en ung kvinna på en buss i maj i år.
Nyheter • Publicerad 3 september 2002

Han dömdes också för att ha misshandlat en man i Skanör den 1 juni i år. Vid båda händelserna ska den 20-åriga mannen eller någon i hans gäng gjort nazistiska uttalanden. Den unga kvinna som i början av maj misshandlades av mannen ombord på en av Skånetrafikens bussar berättade för tingsrätten att hon satt längst bak och halvsov när den dömde mannen tillsammans med fyra, fem andra killar och en tjej satte sig runt om henne. De började uttala kränkande tillmälen till henne och när hon reste sig upp, undrade vad de höll på med och försökte tränga sig förbi gänget tog den 20-årige mannen tag i hennes kläder vid halsen och höll fast henne medan han slog henne med flera knytnävsslag tills hon föll ner på golvet. Han fortsatte sedan att slå henne i ansiktet tills dess att busschauffören kom fram till dem. Mannen har erkänt att han knuffade till kvinnan och gav henne ett hårt slag på kinden med öppen hand eftersom hon sade saker till hans flickvän som han inte tyckte om. Den andra händelsen inträffade på en gata i Skanör mitt i natten. Den dömde mannen har erkänt att han slog en annan man med ett knytnävsslag i ansiktet efter att själv ha fått två slag på axeln. Den andre mannen har berättat att han var på väg hem från en studentfest när han stötte på 20-åringen tillsammans med några andra personer. En kvinna i gänget uttalade helt plötsligt att judeutrotningen aldrig ägt rum vilket 20-åringen sedan upprepade för mannen. Han sade då att det inte var något att prata om och inte heller något att bråka om. Men 20-åringen svarade inte på det utan ska enligt mannen ha knuffat honom och försökt slå två slag mot hans ansikte. Det tredje slaget träffade och gjorde att mannen föll till marken och slog i bakhuvudet. 20-åringen menade å sin sida att han blivit provocerad av mannen och att det var han som slog först. 20-åringen har tidigare dömts för bland annat grov misshandel och hade när de båda fallen ägde rum i år prövotid efter en utdömd skyddstillsyn. Därför menade tingsrätten att han skulle dömas till fängelse trots sin relativt låga ålder.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons