Annons
Nyheter

19-åringens mamma släpps

Tingsrätten godtog inte åklagarens skäl till häktning och släppte mamman till den 19-åriga kvinna som knivmördades i Landskrona förra veckan. Mamman är fortfarande misstänkt och inte avförd från utredningen.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2012

Mamman började gråta när rätten meddelade sitt beslut.

– Min klient är oerhört lättad. Det har varit ett verkligt trauma för henne. Tänk efter, först får hon besked om att hennes dotter är mördad, sedan att hennes son är misstänkt för mordet, och slutligen att hon själv är häktad för anstiftan, säger mammans advokat Jörgen Rosén.

Annons

Trots att hon släpps av tingsrätten är kvinnan är fortfarande misstänkt och inte avförd från utredningen.

– Men jag tror att det ska komma fram något extraordinärt om åklagaren ska kunna gå vidare på det här spåret, säger Jörgen Rosén.

Mamman till den 19-åriga kvinnan begärdes omhäktad, på sannolika skäl misstänkt för anstiftan till mord. Hon satt häktad som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Men Lunds tingsrätt godtog inte åklagarens skäl till häktning och släppte mamman.

Det har förekommit många uppgifter om att det rör sig om ett så kallat hedersmord. Men det vill kammaråklagare Magnus Larsson inte ta ställning till för närvarande.

– Det kan vara ett hedersmord. Det kan vara något annat, säger han.

– Vi arbetar förutsättningslöst när vi letar motiv till detta, och hedersmord är naturligtvis ett uppslag. Men vi har inte på något sätt låst fast oss vid det.

Mammans nu 17-årige son, som är häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha knivmördat sin 19-åriga syster, har överklagat sin häktning till hovrätten.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons