Annons
Nyheter

19-åring häktad för styckmord

En 19-årig man häktades på torsdagen för delaktighet i mordet på en 18-årig kvinna, vars huvud hittades i Bokskogen utanför Malmö i höstas.
Nyheter • Publicerad 29 april 2004

Mannen häktades som skäligen misstänkt för mord och brott mot griftefriden. Det handlar om en så kallad utredningshäktning. - Förhören fortsätter och jag vill inte spekulera i vad de kan komma att ge, säger kammaråklagare Mats Svensson till TT. Den misstänkte anhölls i måndags och polisen är övertygad om att han befann sig i den lägenhet där kvinnan misstänks ha blivit mördad och styckad den 20 december 2002. Själv förnekar han brott. Lägenhetsinnehavaren, en 22-årig kamrat till 19-åringen, häktades redan den 11 mars. Han har haft ett förhållande med kvinnan. Misstankarna mot honom uppstod bara några dagar efter det att kvinnans kranium hittats i Bokskogen i oktober 2003. Kvinnan försvann i december 2002 och 22-åringen hördes i ett tidigt skede av utredningen. Men den före detta pojkvännen nekar till brott. På torsdagen var det omhäktningsförhandling i Malmö tingsrätt. Rätten beslutade att 22-åringen skall vara fortsatt häktad till åtminstone 12 maj på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefrid. Mats Svensson tror att männen gemensamt och i samförstånd utfört mordet och styckningen av kvinnan. Enligt Svensson finns det muntliga uppgifter och teknisk bevisning för att 19-åringen befann sig i 22-åringens lägenhet vid den tidpunkt då mordet anses ha skett. Mats Svensson har ännu ingen uppfattning om motivet till dådet.  

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons