Annons
Nyheter

1700-talsgård eldhärjad i Skåne

1700-talsgården Juleboda gård utanför Maglehem norr om Brösarp eldhärjades svårt vid en brand på tisdagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2002
uleboda gård, en kringbyggd 1700-talsgård i trakten av Maglehem i östra Skåne, eldhärjades svårt vid en brand under natten till tisdagen. En flygel och ekonomibyggnaden blev totalförstörda, medan räddningskåren lyckades rädda bostadshuset och ytterligare en byggnad. Bild: Scanpix.
uleboda gård, en kringbyggd 1700-talsgård i trakten av Maglehem i östra Skåne, eldhärjades svårt vid en brand under natten till tisdagen. En flygel och ekonomibyggnaden blev totalförstörda, medan räddningskåren lyckades rädda bostadshuset och ytterligare en byggnad. Bild: Scanpix.Foto: 

uleboda gård, en kringbyggd 1700-talsgård i trakten av Maglehem i östra Skåne, eldhärjades svårt vid en brand under natten till tisdagen. En flygel och ekonomibyggnaden blev totalförstörda, medan räddningskåren lyckades rädda bostadshuset och ytterligare en byggnad. Bild: Scanpix."uleboda gård, en kringbyggd 1700-talsgård i trakten av Maglehem i östra Skåne, eldhärjades svårt vid en brand under natten till tisdagen. En flygel och ekonomibyggnaden blev totalförstörda, medan räddningskåren lyckades rädda bostadshuset och ytterligare en byggnad. Bild: Scanpix. Enligt TT kom larmet vid halv fyra i på tisdagsmorgonen. En styrka på 25 brandmän lyckades vid sjutiden får kontroll på branden och eftersläckningsarbetet kunde påbörjas. I branden totalförstördes en flygel och en ekonomibyggnad. Däremot kunde bostadshuset och ytterligare en byggnad räddas. Ingen människa eller djur kom till skada. Orsaken till branden är okänd.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons