Annons
Nyheter

16-åringen överklagar Vollsjödomen

Den 16-årige pojke som i slutet av mars dömdes för att förra sommaren ha mördat sin 19-åriga syster genom att skjuta henne med två skott i huvudet överklagar domen till hovrätten.
Nyheter • Publicerad 15 april 2010
16-åringen tillsammans med sin advokat.
16-åringen tillsammans med sin advokat.Foto: 

YSTAD. Pojken har hela tiden nekat till anklagelserna och hans försvarare, advokat Jörgen Malmunger, kritiserar i överklagandet utredningen som ensidigt inriktad på att binda hans klient till dådet.

Inga alternativa gärningsmän har utretts, trots att flera personer befann sig på gården vid mordet och bråkiga familjeförhållandena var kända.

Annons

Det är inte heller visat att 16-åringen haft tillgång till vapnet eller kunnat öppna vapenskåpet. Han saknar också fysiska förutsättningar för att hantera den döda kroppen, skriver advokaten.

Flickan hittades under bråte i ett rum en bit från mordplatsen på familjens gård utanför Sjöbo. 16-åringen dömdes av Ystads tingsrätt till rättspsykiatrisk vård för mord.

Martin Strandberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons