Annons
Nyheter

15 år för dödsskjutning i Malmö

Två män döms till 15 års fängelse vardera för att ha skjutit ihjäl en 19-årig man vid ett gatukök i Malmö i augusti förra året. Hovrätten fastställde i dag tingsrättens dom. Därmed har tre män dömds till samma straff.
Nyheter • Publicerad 15 november 2012

Därmed har samtliga tre män dömts till samma straff. En 29-årig man drog i fredags tillbaka sitt överklagande och erkände. Samtidigt påstår han nu att han ensam sköt 19-åringen.

Åklagarna yrkade på en straffskärpning, men enligt hovrätten finns inga försvårande omständigheter i målet. Inte heller något förmildrande uppfattas och därför är hovrättens resonemang samma som tingsrättens i påföljdsfrågan.

Annons

Precis som Malmö tingsrätt bedömer hovrätten att uppgifterna från den ende man som blev vittne till dödsskjutningen och pekade ut gärningsmännen, är mycket tillförlitliga. Tillsammans med övrig bevisning anser hovrätten att det är styrkt att båda männen, 30 och 22 år, har mördat 19-åringen.

De båda nekade till brott.

Den tredje dömde mördaren har nyligen dragit tillbaka sitt överklagande och erkänt. Han hävdar att han ensam sköt ihjäl 19-åringen och att en icke namngiven person var med och försåg honom med ett av de två vapen som användes.

Madeleine Gripsten
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons