Annons
Nyheter

14 000 skåningar långtidssjukskrivna

Antalet långtidssjukskrivna i Skåne har fördubblats under de senaste tre åren. Sedan början av året hade 14000 skåningar varit sjukskrivna i mer än ett år.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2002

Oftast förekommande i statistiken är kvinnor inom offentlig vård, omsorg och skola. Ronny Andersson, chef för området Ohälsa och rehabilitering på Försäkringskassan i Skåne, säger till P4 Radio Malmöhus, att han tror att kvinnorna inom de aktuella områdena har en mycket pressad arbetssituation som gör att de blir stressade och sjuka. - Vi har ju under 90-talet sett en ganska kraftig bantning av den offentliga verksamheten, samtidigt som behoven kraftigt ökat. Ronny Andersson menar att självklart förekommer fusk i dag liksom det också gjort tidigare. Men detta anser han inte påverkar siffrorna. - Fusk har förekommit, förekommer och kommer alltid att förekomma. Men det sker verkligen ute i marginalen, säger han.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons