Annons
Sjöbo

Man skjuten med luftvapen vid rånförsök– allvarligt skadad

På lördagskvällen larmades polis och ambulans till Törnedalsgatan i Sjöbo där en man uppges ha blivit skjuten med någon form av luftvapen vid ett rånförsök.
Sjöbo • Publicerad 14 september 2019 • Uppdaterad 15 september 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Michael Ståhl

På plats anträffade polispatrullen en man med sårskador och han fördes med ambulans till sjukhus. Mannen ska ha varit vaken och talbar.

– Vi är på plats och försöker reda ut vad som har hänt. I nuläget finns ingen gripen eller misstänkt, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen i region syd.

Annons

Region Skåne uppger att mannen, som är i 35-årsåldern, har allvarliga skador.

Under natten till söndagen går polisen ut med att det handlar om ett rånförsök. Flera personer ska ha hotat mannen och försökt ta saker från honom.

– Han blir då skjuten och träffad med ett skott från ett förmodat luftvapen. Man bedömer skadorna som allvarliga, men inte livshotande. Det är ingen misstänkt i nuläget, säger Niclas Vahlgren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad, klockan 02.

Peter LindgrenSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons