Annons
Sjöbo

Man anhållen för bränderna i sommarby

En man sitter anhållen misstänkt för bränderna i Svansjö sommarby i söndags kväll. Han greps senare på kvällen. Det var två stugor som sattes i brand i sommarbyn.
Sjöbo • Publicerad 14 januari 2018 • Uppdaterad 15 januari 2018

Polisen uppger att en man i 25-årsåldern anhållits misstänkt för bränderna. Kommunpolis Johan Sandelin säger att mannen är känd av polis sedan tidigare, dock inte för anlagda bränder.

Han kunde gripas i sin bostad i Sjöbo under söndagskvällen.

Annons

Enligt polisen ska det finnas bra uppgifter från vittnen som ska ha lett fram till gripandet.

Det var vid 19.30-tiden i söndags som polis och räddningstjänst larmades till en brand i en stuga i Svansjö sommarby. Enligt polisens uppgifter rörde det sig om en fullt utvecklad brand i stugan.

Klockan 20 uppgav polisen att det brann i ytterligare en stuga i området.

Räddningstjänsten räknade med att vara kvar på platsen under hela kvällen.

– Det brinner i två stugor och räddningstjänsten jobbar med släckningsarbete på plats. De har nog tre–fyra timmar till, sa Mats Nilsson vid räddningstjänsten syd vid 20-tiden på söndagskvällen.

Det var under kvällen oklart om det fanns något spridningsrisk.

– Det kan jag inte svara på nu. Det man misstänker i nuläget är att det inte har spridit sig från den första branden, sa Mats Nilsson.

Det finns misstankar om att bränderna kan vara anlagda och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Ingen person är skadad i samband med bränderna.

Räddningstjänsten har satt in resurser från både Ystad och Veberöd. Strax före midnatt var personal kvar på platsen för efterkontroll.

Niklas Steuernagel
Beri ZanganaSkicka e-post
Matz JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons