Annons
Simrishamn

Man skadade poliser – misstänks för mordförsök

Natten till lördagen förvandlades en helt vanlig personbilskontroll till biljakt, skottlossning och misstänkt mord- eller dråpförsök.
En man i 25-årsåldern är gripen.
Gärsnäs • Publicerad 31 mars 2018
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det var vid 00.30 natten till påskafton som polisen skulle stanna och kontrollera en personbil i Gärsnäs. Föraren – som enligt vittnen körde en ljusfärgad Passat – valde att inte stanna för polisens stopptecken och ett förföljande inleddes.

Biljakten gick mot Tomelilla och Järrestad, där polisen tog beslut om spikmatta. Denna hjälpte inte mer än att föraren ändå kunde fortsätta färden mot Simrishamn.

Annons

Här prejas han av ytterligare polispatrull och poliser ger sig ut för att gripa föraren. Då väljer föraren att köra mot två poliser som blir skadade.

Mannen kör därifrån men blir prejad av ytterligare polispatrull. Han kör då också emot dessa poliser, som tvingas skjuta varningsskott.

Föraren avviker, men kan sedan gripas i en lägenhet i Simrishamn. Mannen i 25-årsåldern misstänks för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik och våld mot tjänsteman.

Poliserna fördes till sjukhus, men deras skador bedöms vara lindriga.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons