Annons
Simrishamn

Branden under kontroll

Efter fyra timmars hårt arbete av full räddningsstyrka var den kraftiga branden på Skillinge Fisk-Impex AB under kontroll.
Simrishamn • Publicerad 7 augusti 2012
Full räddningsstyrka ryckte ut på tisdagskvällen när lokalerna för Skillinge Fisk-Impex AB i Simrishamn började brinna.
Full räddningsstyrka ryckte ut på tisdagskvällen när lokalerna för Skillinge Fisk-Impex AB i Simrishamn började brinna.Foto: 
Branden på fiskindustrin i Simrishamn var mycket kraftig.
Branden på fiskindustrin i Simrishamn var mycket kraftig.Foto: 

– Vi har mätt med värmekamera, och som vi bedömer det nu finns ingen risk för ytterligare brandspridning, säger räddningsledare Anders Karmestam vid 22-tiden på tisdagskvällen.

En del av räddningsresurserna började avvecklas på senkvällen. Eftersläckningsarbetet beräknas ändå pågå hela natten.

Annons

Det var strax före klockan 18.00 på tisdagseftermiddagen som det började brinna i industri- och packningslokalerna för Skillinge Fisk-Impex AB centralt på Djupadalsvägen i Simrishamn. När räddningstjänsten kom till platsen var det full rökutveckling. Rökdykare skickades in i byggnaden, men branden hade redan gått igenom taket, och av säkerhetsskäl fick därför rökdykarna plockas ut igen.

Räddningstjänsten från Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Borrby/Löderup deltog i släckningsarbetet. Även räddningsvärnet i Tommarp och Hammenhög var på plats.

– Det är en mycket svårsläckt brand eftersom elden sprider sig i takkonstruktionen, konstaterade Anders Karmestamn.

– Fastigheten består av flera sammanbyggda huskroppar med olika takkonstruktioner vilket gör det svårare för oss att komma åt elden.

Därför anlitades en kran för att lyfta av taket.

Hela fastigheten är skadad, de delar som inte skadats av branden har ändå fått rök- och vattenskador. Omkringliggande hus har dock inte brandskadadts, och något hot att branden skulle sprida sig vidare förelåg egentligen aldrig.

Enligt uppgift ska branden ha börjat när det fortfarande fanns personal i byggnaden.

– Vi har inga personskador, säger Anders Karmestam.

Vad som orsakat branden är ännu oklart, men den nuvarande teorin är att elden startat i ett ställverk. När branden är släckt tar den tekniska undersökningen vid.

Cecilia Isberg
Emma Lavesson, Cecilia Isberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons