Annons
Nyheter

Viktigt att inte förlora tid

Det var ord och inga visor. På torsdagen meddelades att Christer Fredriksson med omedelbar verkan får lämna sin tjänst som Trelleborgs kommundirektör. Med andra ord: Han får sparken.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2011

En kommundirektör har ett mycket stort ansvar, dels som den högste chefen för en stor arbetsgivare, dels för att på bästa sätt driva på en kommuns utveckling.

Det finns inget tvivel om att Christer Fredriksson ställt sig positiv till Trelleborgs framtida utveckling. Vad som däremot skett innan för rådhusets väggar kan jag inte uttala mig om men det som nu kommuniceras om ”bristande förtroende och ett otillfredsställande ledarskap” är mycket allvarligt.

Annons

Vad som mer konkret ligger bakom uppsägningen återstår att se. Det som kan konstateras är att det efter höstens val skett en hel del förändringar inom kommunen. Först sjösattes en ny politisk organisation med flera sammanslagna nämnder. Därefter skulle kommunens förvaltningsorganisation organiseras om för att bättre motsvara nämndernas nya ansvarsområden. Det beslutet drog ut på tiden efter en hel del intern kritik men förra veckan klubbades den nya organisationen igenom av kommunfullmäktige.

Att Christer Fredriksson bara ett drygt år efter han tillträtt får sparken är givetvis ett misslyckande, ett misslyckande som framför allt den ledande politikern, kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M), får ta på sig. En dålig rekrytering kostar inte bara pengar, det kostar också värdefull tid. Därför är det viktigt att arbetet med att anställa en ny kommundirektör kan slutföras så fort som möjligt. För Trelleborgs bästa.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons