Annons
Nyheter

Väl förankrad i organisationen

Man vet vad man har men inte vad man får. Så skulle man kunna beskriva tisdagens besked från den politiska femklövern i Trelleborg att förorda Jonas Rosenkvist till kommun­direktör
Nyheter • Publicerad 29 juni 2011

Efter att Trelleborgs kommundirektör Christer Fredriksson fick sparken i maj utsågs kommunjuristen Jonas Rosenkvist till tillförordnad kommundirektör. Det beslutades då också att man i sommar skulle inleda rekryteringen till tjänsten, en process som nu inte kommer att påbörjas.

Formellt tas beslutet om kommundirektören på kommunstyrelsens möte i september men det står redan nu klart att Jonas Rosenkvist blir ny kommundirektör.

Annons

En rekryteringsprocess hade förvisso varit bra men det är kanske ändå bäst att det blir så här. Efter den turbulenta tid som varit behöver kommunen lugn och ro. Jonas Rosenkvist är insatt i de kommunala frågorna och är väl förankrad i organisationen efter sina år i Trelle­borgs tjänst.

Att han dessutom vill ha tjänsten råder det ingen tvekan om då han var en av dem sökte tjänsten som kommundirektör när den senast annonserades ut hösten 2009.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons